FeŠT – Đaci škole „Veselin Nikolić“ odigrali „Ko se šeta oko sveta“

FeŠT, Veselin Nikolić, Odjek.rs

Učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Veselin Nikolić“ predstavili su se na Festivalu školskog teatra predstavom „Ko se šeta oko sveta“.

FeŠT, Veselin Nikolić, Odjek.rs
Detalj iz predstave / Foto: Katarina Dragonjić

Gordana Mijatović, nastavnica engleskog jezika u ovoj školi, sa koleginicama Natašom Nikolić, Ivanom Ristić, Ksenijom Bogdanović i Nevenom Grujić radila je na pripremanju predstave.

Nas pet je bilo podeljeno tako da smo se podjednako bavile svime. Radile smo na kostimografiji, scenografiji, režiji, ali bavile smo se i drugim stvarima. Na ideju smo došle zahvaljujući popularnom trenutnom trendu, putovanju oko sveta – kazala je ona.

FeŠT, Veselin Nikolić, Odjek.rs
Profesorka engleskog Gordana Mijatović / Foto: Katarina Dragonjić

 S obzirom na to da, kako je dodala, mnogi od nas žele da putuju, a nemaju mogućnosti, ideja je bila da dočaraju kulturu, humor, način oblačenja, da bi približili svima te zemlje koje bi možda u budućnosti želeli da posete.

Proces njihovog rada se odvijao u školi, a trajao je oko dva meseca. Vežbali su u učionicama koje su im bile dostupne, ali i fiskulturnoj sali škole. Đaci koji učestvuju u predstavi uglavnom su iz starijih razreda, mada je tu i jedan četvrtak.

– Sve što smo zajednički postigli je vredelo, to možemo pročitati sa njihovih nasmejanih lica. Ova predstava je posebna po izrazitosti učenika koji su je izneli. Publici želimo da kažemo da zaista vredi obići sve što je novo i sve što je drugačije – poručila je ona.

Sagovornica zaključuje da treba upoznati svaku kulturu, a kako bismo poštovali tuđe, moramo dobro poznavati i svoju kulturu.

FeŠT se nastavlja večeras (24. aprila), u 19 časova, kada u Beloj sali KCK-a nastupaju učenici OŠ „Nada Popović“, koji izvode predstavu „Petar Pan“.

Tekts i foto: Katarina Dragonjić

Uredila: Jelena Božović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *