FeŠT – “Brankovci” predstavom progovorili o ljubavi prema prirodi i ljudima

FeŠT, OŠ Branko Radičević, Odjek.rs

Učenici OŠ „Branko Radičević“, područnog odeljenja u Dedini, sedme večeri Festivala školskog tetra, odigrali su predstavu „Mečkino dete“.

Profesorka razredne nastave i učiteljica iz te škole, Dijana Kitanović, zajedno je sa koleginicama pripremala predstavu za FEŠT.

Sve ovo je bio timski poduhvat i timski projekat, u njemu su učestvovale tri učiteljice, pedagoške asistentkinje, a dosta pomoći smo dobili i od roditelja – rekla je ona.

U potrazi za nečim zanimljivim, novim i neviđenim, ova grupa je došla do usaglašavanja teme.

FeŠT, OŠ Branko Radičević, Odjek.rs
Foto: Katarina Dragonjić

Odabrali smo predstavu koja svojom sadržajnošću upoznaje decu sa interkulturalnošću, inkluzijom. Njome su provučeni motivi o negovanju biljaka i životinja, ljubav prema drugim ljudima. Sam proces rada trajao je oko dva meseca, radili smo dosta van nastave. Prethodne godine smo takođe nastupali, te nam je ovo ponovno nastupanje učinilo veliko zadovoljstvo. To je sveobuhvatna celina koja je puna pozitivne energije – dodala je Dijana Kitanović.

Na sceni je bilo 37 – oro glumaca, a sala je bila mala da primi svu publiku.

FeŠT, OŠ Branko Radičević, Odjek.rs
U predstavi učestvovalo 37 đaka / Foto: Katarina Dragonjić

Utisci u vezi sa radom su pozitivni, nebitno koliki je napor ili koliko se u nekim trenucima čini teško, veliko nam je zadovoljstvo i zaista gajimo ljubav prema deci i radu sa njima. Naše je da uživamo u izvođenju predstave, jer, pored svega, mi smo jedna velika i vesela ekipa. Želimo da pošaljemo poruku da treba da volimo i poštujemo jedni druge. Treba voleti prirodu i životinje, a treba čuvati i štititi našu planetu – poručila je ona.

Večeras, 26. aprila, osme večeri festivala, pred publiku će izaći đaci OŠ Žabare, koji igraju predstavu “Veseli kuvari”.

Tekst i foto: Katarina Dragonjić

Uredila: Jelena Božović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *