Feministički književno-poetski karavan u Trsteniku

Udruženje žena „Teuta Tim“ iz Trstenika pozvalo je sugrađanke i sve koje žele da se druže, da učestvuju u Karavanu iznenađenja, koji danas u taj grad stiže iz Tutina, predvođen tamošnjim Udruženjem žena „Impuls“.

Reč je, kako je navela predsednica udruženja „Teuta Tim“, Milena Topličić Pecić, o feminističko književno-poetskom karavanu čiji je cilj da poveže i osnaži aktivistkinje kroz susrete sa autorkama i kroz razgovore o umetnosti i književnosti:

Ideja je da naše živote osvetlimo kroz razmenu i razgovore o tome koje su naše potrebe, da otvorimo prostor za diskusiju kako možemo da ih realizujemo, da čujemo iskustva naših autorki, preporuke kako da kroz umetnost i pisanu reč iskažemo aktivistički i feministički angažman, ali idobijemo nove ideje, energiju, steknemo nove uvide i nova znanja.

Britkom rečju u diskusiju će ih, kako je dodala, uvesti književnica Minja Marđonović, koja će predstaviti novi roman “Jefimija ,žena koja neće”, nastavak prethodnog “Jefimija, žena koja čeka“.

Druženje je zakazano danas (11. oktobra) za 17 časova u sali za promociju knjiga Dečije biblioteke, odnosno zgradi nekadašnje Ekonomske škole ili “Komiteta”.

Pomenuti Karavan organizovan je uz podršku fondacije „Kvinna till Kvinna“.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *