Dvadeseti rođendan Video i foto produkcije „Gruja“

foto gruja jubilej, odjek.rs

Kraćim filmom o dve decenije rada i dodelom zahvalnica brojnim saradnicima, otpočelo je obeležavanje 20.godišnjice postojanja i rada Video i foto produkcije „Gruja“. Nakon oficijelnog dela, usledilo je druženje, a ono što je ovo slavlje učinilo posebnim je to što su gosti uglavnom bili profesionalni fotografi i snimatelji, ovoga puta uz „zabranu“ da snimaju i fotografišu.

gruja zbirno, odjek.rs
Dodela zahvalnica

Lepo je bilo videti brojne kruševačke fotografe i snimatelje na jednom mestu i to „s druge strane objektiva“. Kolege i na neki način konkurencija, uživali su u zajedničkom druženju. Prijateljsku i veselu atmosferu okom objektiva zabeležili su „neki novi klinci“ koje je za tu priliku angažovao domaćin, a koji su, kako reče u pozdravnom govoru, „naša budućnost i na nama je da im svoje znanje nesebično prenesemo“.

Tako je Dejan Grujić, vlasnik Video i foto produkcije „Gruja“ zamislio proslavu dve decenije postojanja svoje firme. Da okupi kolege i najbliže saradnike, uruči im zahvalnice i simbolične poklone. I da ih sve zajedno „zadrži“ do sitnih večernjih sati, bez da žure da urade fotografije, kako to obično čine na slavljima.

Danas sam proslavljao slavu, ali sam došao čim sam ispratio goste. Lepo je zamišljeno, sve pohvale. Sviđa mi se i ovaj kratak video film, nostalgičan je. Drago mi je što sam našao vremena da dođem, Gruja je uvek bio kolegijalan i bilo bi mi žao da sam ovo propustio – komentarisao je jedan od njegovih kolega za stolom gde su sedeli i neki novinari koji su spontano „uhvatili“ ovu „izjavu“.

A osim kolegijalnosti, Dejana Grujića krasi još mnogo toga. Kako je podsetila njegova saradnica Suzana u pozdravnom govoru, „Grujić često volonterski prati aktivnosti ovdašnjih nevladinih organizacija, preduzeća, ustanova, institucija“.

Sa potpisom ove produkcije objavljeni su i brojni video zapisi na servisima novinskih agencija, te na više televizija u Okrugu i šire. Godinama unazad, u saradnji sa lokalnom samoupravom, ova produkcija realizuje i projekte od javnog značaja koje sufinasira Grad Kruševac, a emituju se na lokalnim televizijama.

Inače, svoju profesionalnu karijeru Grujić je započeo u medijima, davne 1993. godine kada je kao producent, snimatelj i kompjuterista radio u regionalnoj Radio televiziji Kruševac, kasnije i na drugim televizijama u našem gradu.

gruja proslava, odjek.rs
Detalj sa proslave

U međuvremenu, otvorio je svoju video i foto produkciju koja je „krenula“ sa jednim fotoaparatom i jednom kamerom, a danas poseduje najsavremeniju profesionalnu opremu.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, ova kuća spremno odgovara na različite izazove – od porodičnih i poslovnih skupova do medijskih praćenja svih važnih događaja u Kruševcu i Rasinskom okrugu. Brojne fotografije, video zapisi, ali i bilbordi širom Srbije, nose potpis te produkcije. Sa kamerom i fotoaparatom Grujić je obišao i veliki broj evropskih zemalja, a angažovanja su uglavnom bila na preporuku zadovoljnih korisnika.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *