Druženje za pamćenje: Kamp na Zlatiboru za mlade sa smetnjama u razvoju

osmeh na dlanu kamp

Sa sedmodnevnog kampa na Zlatiboru, mladi sa smetnjama u razvoju iz nekoliko gradova širom Srbije, poneli su divne uspomene. Kamp je organizovan uz podršku Humanitarne organizacije “Prijatelji u nevolji”, a među učesnicima je bilo i troje članova kruševačkog udruženja “Osmeh na dlanu”.

Koliko je za decu sa smetnjama u razvoju važna socijalizacija i koliko radosti donese svako druženje van kuće, potvrdilo se po ko zna koji put. Sa kampa na Zlatiboru, učesnici su se vratili puni utisaka i sa željom da se ponovo vide na istom mestu.

dino park zlatibor

Uživali su sa starim drugarima, podsetili se ranijih boravaka na Zlatiboru ali i upoznali nove drugare, čak proslavili i nekoliko rođendana. Koliko ovakva druženja znače deci i mladima sa smetnjama u razvoju, toliko znače i njihovim roditeljima, porodicama pa i udruženjima koji često nemaju mogućnosti za ovakve aktivnosti koje pružaju mogućnost unapređenja i poboljšanja uslova svakodnevnog života, uključivanja u društveni život i život van kuće i porodice na koji se uglavnom svodi život dece i mladih sa smetnjama u razvoju- kaže Svetlana Ivanović, zamenica predsednika kruševačkog Udruženja za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa smetnjama u razvoju ‘’Osmeh na dlanu’’.

Uz zahvalnost organizatorima i sa željom da se na istom mestu okupe i sledeće godine, učesnici su darivali jedni druge simboličnim poklonima.  

D.P.

Foto: Humanitarno udruženje „Prijatelji u nevolji“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *