Druženje sa građanima/kama: Prvi susret i puno ideja!

susret sa građanima, odjek.rs

Zato što nam je važno kako nas vide naši čitatelji/ke, zato što želimo da čujemo koje su to teme njima važne, te šta je to što im smeta, a nema odgovarajuću medijsku pažnju, pozvali smo sugrađane i sugrađanke da u restoranu “Olive tree” popijemo kafu i porazgovaramo.

Na naše zadovoljstvo, druženje je proteklo u prijateljskoj atmosferi, a spremnost naših gostiju da otvoreno govore o mnogim temama, potvrdila nam je da smo kao novosnovani medij na pravom putu.

susret sa građanima , odjek.rs

Građani/ke podelili su sa nama svoje nezadovoljstvo zbog neprijatnog mirisa koji se i dalje širi gradom (posebno tokom noći i u ranim jutarnjim satima), govorili su o  najezdi komaraca koja ne jenjava, izrovanim ulicama i trotoarima, loše postavljenim šahtama, koje lupaju kad preko njih prođe vozilo, parkiranju kola na ulazima u stambene zgrade kao i na trotoarima.

Takođe, bilo je i prigovora na rad ovdašnjeg Udruženja penzionera, uz objašnjenje da je njihov rad sveden na ekskurzije i izlete, a da je potpuno zanemarena pomoć penzionerima sa najnižim primanjima.

Većina prisutnih osvrnula se na loše ponašanje pojedinih medicinskih radnika prema pacijentima , kao i na neadekvatnu zdravstvenu negu. Smatraju da bi o tome trebalo pisati, kao i o  pravima pacijenata, koja su za mnoge nepoznanica, pa ostaju uskraćeni za važne preglede i dijagnostiku.

Sugrađani/ke sa kojima smo popili kafu smatraju da je važno da se muzičarima, slikarima i svim umetnicima na lokalu poklanja veći medijski prostor, kako bi njihov rad i stvaralaštvo bili vidljiviji.

susret sa građanima, odjek.rs

Komentarišući to što se sve češće pored kontejnera može videti razbacano smeće, naši gosti i gošće naveli su da razlog tome nije nemarnost radnika JKP , već to što u Kruševcu ima sve više beskućnika i siromašnih koji preturaju po kontejnerima kako bi pronašli hranu, garderobu i druge odbačene stvari. To vide kao veliki problem i važnu temu za naš grad.

Zatražili su od nas da istražimo zašto nema bioskopa i kada će ih biti, zbog čega u nekim selima više nema vrtića, zašto neke seoske zdravstvene stanice rade samo dva puta nedeljno, te zbog čega pojedina sela nemaju apoteku.

susret sa građanima, odjek.rs
susret sa građanima, odjek.rs
susret sa građanima, odjek.rs

Podelili su sa nama i zapažanje da su rezultati konkursa za decu i mlade (LAP) nejasni.

Sugrađanka koja se posle mnogo godina ponovo vratila u svoj grad Kruševac, upoređujući sa državom gde je prethodno živela, opisala je zaposlene u ovdašnjim institucijama i ustanovama kao izuzetno neljubazne i neefikasne. Navela je da joj je to najviše zasmetalo kada se vratila.

Svima koji su se odazvali našem pozivu zahvaljujemo na druženju , kao i na konstruktivnim predlozima i sugestijama.

Do sledećeg susreta, čitajte nas.  

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *