Izbori: Dr Bata Andrić na lokalnim izborima predvodi listu “Srbija protiv nasilja”

Koalicija “Srbija protiv nasilja”, koja učestvuje na predstojećim lokalnim izborima u Kruševcu, predstavila je danas nosioca liste i kandidata za gradonačelnika, dr Branislava Batu Andrića.

U obraćanju medijima, održanom ispred Skupštine Grada Kruševca, dr Branislav Bata Andrić, Kruševljanima poznat kao dr Bata, kazao je da pristao da bude nosilac te liste jer živimo u vemenu ogromne korupcije, kriminala, mržnjem agresije, nasilja nažalost i među najmlađima.

Naša država je u opasnosti, pod velikim udarima, a najveća pretnja joj je sadašnja vlast. Zato smatram da niko nema pravo da bude po strani, da bude nemi posmatrač. Svaki dobronameran, častan i pošten čovek mora da bude protiv ovog ludila. Ljudima je potrebna normalost, poštenje, čast, zato moramo svi da stanemo protiv ovog ludila – kazao je Andrić.

Foto: Odjek.rs

Imajući u vidu da je lekar, podsetio je da je ljudima, da bi bili zdravi, porebno da žive u zdravom okruženju, obećavši da će kampanja te koalicije biti „čista, časna, dostojanstvena, pristojna“:

Nudićemo građanima rešenje, a ne obračun sa političkim neistomišljenicima. Svestan sam da će nas napadati, da će o nama izmišljati najgnusnije laži, o nama i našoj porodici, o najbližim prijateljima. Poručujem sa ovog mesta bavićemo se isključivo lokalnim problemima, nećemo odgovarati ni na jednu uvredu, ma kakva bila  – naglasio je on.

U ime koalcije je obećao da je Kruševac vratiti Kruševljanima, jer je grad „privremeno otet od male interesno političke grupe“.

– Zapamtite, Kruševac je i naš grad – poručio je dr Bata Andrić.

Foto: Odjek.rs

Koaliciju „Srbija protiv nasilja“, koja će nastupiti na lokalnim izborima u Kruševcu čine lokalni odbori Stranke slobode i pravde, Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke,  Novog lice Srbije, Pokreta slobodnih građana, stranke Zajedno, stranke Srbija centar (SRCE) i sindikata Sloga.

U sazivu lokalne skupštine, koji je raspušten 30. oktobra, ubedljivu većinu činila je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke.

Vanredni lokalni izbori u Kruševcu se sprovode jer je gradonačelnica Jasmina Palurović 28. septembra podnela ostavku. Javnost ni do danas nije zvanično o tome obaveštena.

Gradonačelnica je deset dana nakon podnete ostavke, nakon više poziva naše redakcije, potvrdila da ju je podnela, ne navodeći razlog. Takođe, u odgovorima koji su našem portalu dostavljeni nakon formiranja Privremenog organa, koji trenutno rukovodi gradom, navedeno je da je gradonačelnica ostavku podnela „iz ličnih razloga, a u cilju stvaranja formalno-pravnih uslova za raspisivanje izbora 17. decembra 2023“. Dodatno objašnjenje šta to znači, odnosno kako je to moguće, nismo dobili.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *