Deda Mraz se spustio s krova i obradovao mališane na bolničkom lečenju

Sa punim džakovima poklona Deda Mrazevi su se sa osmog sprata spustili na drugi sprat gde se nalazi Dečje odeljenja kruševačke bolnice, kroz prozor ušli u sobe i uručili novogodišnje paketiće mališanima hospitalizovanim na tom odeljenju. 

Kada su na prozoru bolničke sobe ugledala ni manje ni više nego Deda Mraza, deca su bila presrećna, a dodatno su se obradovala kada im je uručio novogodišnje paketiće.

Pripadnici Gorske službe spasavanja koji su učestvovali u ovoj akciji kažu da im je veliko zadovoljstvo što su dobili priliku da na ovaj način obraduju decu koja novogodišnje praznike dočekuju u bolnici.

Srećni smo što imamo priliku da neke svoje veštine, znanje i tehnike uskladimo sa ovako jednom lepom akcijom. Reakcije dece su fantastične, bili su presrećni kada su nas ugledali, neka deca su bila i zbunjena. Drago nam je što smo uspeli ono zbog čega smo i došli, a to je da im izmamimo osmeh i koliko toliko olakšamo boravak u bolnici- kazale je Danica Mišić iz Gorske službe spasavanja.

Dečak koji se trenutno nalazi na lečenju na Dečjem odeljenju kazao je da je ovo bio njegov najneobičniji susret za Deda Mrazom i da će ovaj događaj zauvek pamtiti, kao i da je oduševljen i igračkama koje je dobio.

U ime Bolnice, organizatorima se zahvalila direktorka Vesna Stević Gajić, istakavši da su deca bila presrećna, te da joj je drago što je Kruševac i ove godine jedan od gradova u kojima se organizuje ovakva akcija. Kazala je takođe da, na sreću, trenutno hospitalizovani mališani nemaju neke ozbiljnije zdravstvene probleme, odnosno, da su uglavnom u pitanju respiratorne infekcije.

Inače, ovo je druga godina zaredom kako kompanija „Fazi“ iz Niša u saradnji sa Gorskom službom  organizuje podelu novogodišnjih paketića u kruševačkoj Bolnici. Ove godine, poklone je dobilo 18 mališana.

Osim u Kruševcu, Deda Mraz će na isti način obradovati i decu na bolničkom lečenju u Nišu, Pirotu, Prokuplju, Aleksincu, Vranju i Leskovcu.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *