Dani male scene “Jovan Putnik”: Sedam gostujućih predstava

Treća nedelja u Kruševačkom pozorištu planirana je kao “Dani male scene Jovan Putnik”. Ovaj specifični segment repertoara dovešće u Kruševac sedam gostujućih predstava.

Prva u nizu, u ponedeljak 11. decebra u 20 časova, je monodrama “Kad se zavese spuste” posvećena životu i karijeri Radmile Savićević. Autor projekta je Milica Dimitrijević, a reč je o scenskom projektu Akademije Umetnosti iz Banja Luke.

Već sutradan Nezavisna produkcija priredila nam je (u istom terminu) dobro poznatu “Audijenciju” Vaclava Havela u režiji Milana Neškovića. Ovog puta u tandemu nastupaju Miodrag Radonjić i Nikola Rakočević.

Za sredu, 13. decembar planirane su dve predstave. Najpre autorski projekat Aleksandre Arizanović “Vrpca” u 19 časova,  a sat kasnije “Balon” u izvođenju Teatra Vuk iz Beograda. Predstavu je režirala Monika Romić koja istovremeno igra jednu od glavnih uloga, a pored nje nastupiće: Siniša Ubović. Miljan Prljeta i Vasilija Kozić. Svoj teatarski opus ovo pozorište prikazaće i u četvrtak, 14. decembra, u 20,00 monodarmom “Čovečica” koju izvodi Milena Predić u režiji Jasmine Venčanski Kujundžić.

Jedan od scenskih projekata koji već sada budi pažnju je “San o Mileni”, na repertoaru 15. decembra u  20 časova. Reč je o predstavi Udruženja umetnika artista Požarevac, u režiji Jelene Bogavac, koja je posvećena našoj velikoj slikarki Mileni Pavlović Barili.

Za sam kraj ovog neobičnog nedeljnog repertoara planirana je “Bajka o pozorištu” u režiji Miloša Jagodića a po tekstu Vladimira Đurđevića, koju u subotu 16. decembra u 20 sati izvodi Narodno pozorište Pirot.   

N.N.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *