Dačić u Kruševcu: Očekujemo većinu sa SNS, desničare nazvao “lažnim”

SPS-JS, Odjek.rs

Koalicija Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Zelenih Srbije pouzdan je partner Srpskoj naprednoj stanci, očekuje da sa njom na svim nivoima na predstojećim izborima osvoji većinu, birače upozorava da nikako ne daju glas “lažnim desničarima”. To je poruka koju je sa predizbornog skupa koalicije, održanog u punoj sali Bioskopa “Kruševac” poslao lider socijalista i nosilac liste te koalicije  na parlamentarnim izborima, Ivica Dačić.

Ne možemo da pravimo koalicije sa Đilasom niti sa bilo kim, mi smo pozdani partner SNS-u, hoćemo da  sa SNS osvojimo većinu na parlamentarnim, pokrajinskim, izborima za odbornike, svim izborima koji se održavaju jer je to u interesu potičke stabilnosti Srbije. Ja ću biti premijer, ukoliko narod tako bude želeo – kazao je Dačić, dodajući da birači nikako ne daju glas “lažnim desničarskim partijama koje hoće da privuku glasove govoreći da smo Vučić i ja izdajnici, a posle da se napravi antisrpska vlada sa opozicijom koju predvodi Đilas”.

Smatra da se takva “prevara” desila 5. oktobra, kada je Koštunica poslužio “da se sruši Milošević, a nakon toga Demokratska stranka vladala i uništavala zemlju”.

SPS-JS, Odjek.rs

Politika SPS-a, dodao je, temelji se na principu socijalizma i patriotizma.

– Prvo znači da svako dete treba da ima istu šansu da uspe u životu, a patriotizam znači da se ne odričemo onoga što je naše, tuđe nećemo, ali svoje nedamo. Negde sam pročitao da je 1889. godine obeleženo 500 godina od Kosovske bitke, a pošto je Kosovo bilo okupirano od Turaka proslava je bila u Kruševcu, da bi 100 godina nakon toga proslava bila održana na Gazimestanu, a ja vam kažem tako će biti opet – poručio je on.

Podsetio je na značajnu ulogu Slobodana Miloševića u delovanju SPS-a, rekavši da bez obzira što je ta stranka nastala iz Komunističke partije, nikada nije bila samo levičarska, “već državotvorna i patriotska stranka”.

Lider kruševačkih socijalista i prvi na listi koalcije SPS-JS na lokalnim izborima, Siniša Maksimović, u emotivnom obraćanju na početku, napomenu je da skupu prisustvuje unuk Slobodana Miloševića, Marko Miloševića, koji je na listi kandidata za poslanike.  Obraćajući se Ivici Dačiću sa druže predsedniče, Maksimović je kazao da je iz brojnih razgovora sa ljudima na terenu saznao da će “naša lista dobiti veliku podršku i da ćete vi biti predsednik Vlade”:

– Što se tiče Socijalističke partije Srbije i naše koalicije davali smo skroman doprinos u razvoju Srbije i Kruševca i ponosni smo na to, svi naši predstavnici koji su obavljali državne funkci činili su to valjano, kako narod očekuje. To je garancija da će naša koalicija dobiti podršku i na ovim izborima i imati značajnu ulogu u razvoju Srbije.

SPS-JS, Odjek.rs

Istakao je da je u Kruševcu koalicija SPS-JS na izborima 2022. godine imala 3.165 glasova više nego 2020. godine, a očekuje da će 17. decembra imati za nekoliko hiljada imati više.

Lider Jedistvene Srbije Dragan Marković Palma je podsetio da je Dačićeva biografija poduga, da bi sve ono dobro što je uradio za Srbiju “knjiga od hiljadu strana” te da je on već postao premijer.

SPS-JS, Odjek.rs

Govoreći o lokalnom nivou kazao je da su u 80 odsto lokalnih samopuprava lokalni funkcioneri najpre kupili nove automobile za grad i menjali nameštaj, poručivši da on u Jagodini nije tako radio te da i drugi treba da slede njegov primer.

Skup je protekao uz puštanje predizbornih poruka i delova Dačićevih obraćanja na video bimu postavljenom na pozornici, a u sali su bile razvijene stranačke i zastave Srbije.

Podsetimo još da je na listi kandidata za poslanike koalicije SPS-JS sedam osoba iz Rasinskog okruga, među kojima je troje iz Kruševca.

J.B.

1 Comment

  1. Kakve ljudske kreature sa pogubnom politikom dosle u Lazarev grad da govore o nekom postenju. Krusevac ne zaboravlja sankcije i ratove gde su ove individue zavile u crno mnoge srpske porodice. Vi ste u medicinskom zargonu receno poltroni i polipi. Nadam se da je ovaj komentar sasvim pristojan i da ce odjek da objavi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *