Članovi „Čarapanskog srca“ učili i družili se „tražeći blago“

Čarapansko srce, Odjek.rs

„Lov na zakopano blago“ okupio je nedavno u ovdašnjem „Šarengradu“ nekoliko ekipa dece i roditelja, koji su se uz smeh, zabavu i druženje nadmetali, a istovremeno naučili po nešto o dinosaurusima.

Reč je o inkluzivnoj aktivnosti koju je organizovalo ovdašnje Humanitarno udruženje za pomoć bolesnoj deci i mladima sa smetnjama u razvoju i invaliditetima „Čarapansko srce“, u saradnji sa Turističkom organizacijom Kruševac i „Šarengradom“ (popularnim Dino parkom).

Deca i mladi su bili podeljeni u tri grupe. Uz podršku Dino pomagača, njegovih zagonetki i putokaza, nadmetali su se ko će pre doći do svog blaga – jaja dinosaurusa. Uz igru i druženje, učesnici su tako na jedinstven način upoznali Dino park i saznali nešto novo o dinosaurusima.

Čarapansko srce, Odjek.rs
U ovom nadmetanju svi su pobednici / FOTO: “Čarapansko srce”

Osim toga organizovane su inkluzivne Igre bez granica, a na kraju druženja dodeljene su medalje timovima.

Utisci učesnika su pozitivni.

Ovo je lepo, interesantno i novo iskustvo za sve nas! Deca vole “zakopano blago”, to je uvek aktuelna igra. Lepo je bilo videti kako dečica a i roditelji pokušavaju da odgovore na zagonetke i asocijacije svojih Dino pomagača. Moj sin Dimitrije je uživao. Moram da priznam i ja, vratila sam se u detinjstvo! Hvala “Čarapanskom srcu” kome nikad ne manjkaju kreativne ideje! Naravno, hvala ekipi iz “Šarengrada” – kazala je Dijana Nikolić, majka dečaka sa autizmom.

Čarapansko srce, Odjek.rs
Igra u kojoj su svi uživali / FOTO: “Čarapansko srce”

Uz već uobičajen pozdrav: “Neka kuca Čarapansko srce!“, svi zajedno poručuju da su spremni za nova druženja i izazove!

J.B.
Foto: „Čarapansko srce“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *