Ćićevac: Besplatno korišćenje računara za decu i mlade

U prostorijama Udruženja Okular u Ćićevcu otvoren je Informatički klub namanjen deci i mladima. Na raspolaganju je 18 kvalitetnih desktop računara koje je tom udruženju donirala IT kompanija Clarivate iz Beograda.

Nekoliko računara Okular je ustupio deci na korišćenje za rad od kuće, dok su ostali kompjuteri i kompletna prateća oprema koju je donirala kompanija Clarivate, besplatno na raspolaganju deci i mladima u Informatičkom klubu u prostorijama Okulara.

Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) pomogla nam je da dođemo do ovih sjajnih ljudi koji su nam donirali opremu. Hvala im na tome, jer je u današnje vreme bez komjutera nezamislivo kvalitetno obrazovanje, ali i provođenje slobodnog vremena– kažu iz udruženja Okular.

Informatički klub biće otvoren svakog radnog dana od 8 do 15 časova, a vikendom će biti organizovane radionice na teme korišćenja osnovnih računarskih programa, interneta, zabavnih online alata, učenja preko interneta, pisanja poslovnih biografija, traženja zaposlenja putem interneta…

Udruženje Okular ima više od 200 redovnih korisnika usluga u Ćićevcu i više stotina u okolnim opštinama. Sve aktivnosti koje se u Okularu sprovode su inkluzivne, prilagođene baš svima, bez obzira na razlike.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *