Bogata ponuda na sajmu cveća u Kruševcu

Cveće prelepih boja i mirisa krasiće Miličinu ulicu još sutra (nedelja), kada se završava sedmi po redu Sajam cveća na kome je ove godine učešće uzelo tridesetak proizvođača cveća i sadnog materijala iz Rasinskog okruga.

Idealno vreme za sadnju cveća, raznovrsna ponuda, puno kupaca i prodavci raspoloženi da ih posavetuju kako da pravilno neguju biljke. Ivana Ignjatović iz Velike Drenove, rasadnik „Ana“ u ponudi ima, između ostalog,  patuljaste mini ruže, begonije, kaktuse, kale u više boja, ljiljane… Cene su „za svačiji džep“, od 200 do 1.500 dinara, koliko koštaju hortenzije.

ruže su uvek na ceni

Traži se sve podjednako, trudimo se da svakom kupcu izađemo u susret i damo savet. Svaka biljka traži posebnu pažnju i negu, pa je ljudima stalno da čuju što više o tome kako da ih održe, kako da njihove biljke budu zdrave i bujne tokom cele godine, pa kupcima damo i svoj broj telefona da mogu da pozovu za dodatni savet.

Ivana rado podeli sa kupcima svoje iskustvo u odgajanju cveća

U ponudi su i stalnorađajuće jagode, biljka koja dobro podnosi sušu i niske temperature i u toku godine cveta više puta. Interesovanje za ove jagode je veliko.

Ako volite jagode…

To je višegodišnja biljka, rađa preko cele godine, ne traži neku posebnu negu, neophodno je da se doda prihrana, a mora i da se presadi u neku veću saksiju. Pušta i male živiće, koji mogu da se razmnože– savetuje Ivana.

Pored prelepog sobnog, balkonskog i baštenskog cveća, četinara i ukrasnog šiblja, sadnica ruža, na sajmu je u ponudi i lekovito i začinsko bilje. Radica Kostić iz Trstenika na svojoj tezgi ima svega- lavandu, matičnjak, gavez, smilje, gorki ’pelin, slatki pelin, selen…

Začinsko i lekovito bilje privlači brojne kupce

Sve se kupuje, danas je konkretno bio najtraženiji selen, to je odličan začin, prirodna vegeta, često se koristi u supama, salatama, paprikašu- objašnjava Radica čemu služi ova začinska biljka koja je cenjena još od antičkih vremena.   

Pored cveća, posetioci na ovom sajmu mogu kupiti i prateću opremu- saksija i žardinjera, hraniva i zaštitnih sredstava, kao i razne rukotvorine, te med i proizvode od meda.

Sajam cveća  oranizuje Regionalna privredna komora Rasinskog okruga, u cilju promocije i povećanja obima i kvaliteta proizvodnje cveća i četinara u Okrugu, kao i povezivanja proizvođača međusobno, te sa proizvođačima prateće opreme iz ove oblasti.

Sajam je otvoren još sutra. Iskoristite priliku da na jednom mestu kupite sve što ste planirali da u svojim baštama ili na balkonima posadite ove godine.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *