Bez krova nad glavom ostala porodica sa troje dece, svaka pomoć dobrodošla!

U požaru koji je u subotu izbio u stambenoj zgradi u Kruševcu, potpuno je izgoreo stan u kome je živela petočlana porodica Petrović, sa troje maloletne dece. Majka te dece Danica Dimitrijević Petrović, Kruševljanima je poznata kao humanitarka koja godinama pomaže ugroženima. Pomoć je sada njoj potrebna. Humanitarnu žurku tim povodom organizuje Sokolsko društvo, a oni koji žele i mogu, novac mogu uplatiti i direktno na žiro račun Danice Dimitrijević.

Petrovići su tog dana proslavljali slavu (Savidan), a kako je to i školska slava, Danica je sa dvoje mlađe dece na kratko otišla na školsku priredbu. U stanu je ostao stariji sin.

– Dok je stan goreo nisam znala gde mi je sin, pokušala sam da dođem do stana, nisu mi dali, ne dao bog nikome taj stres. Sin mi je doživeo veliki šok, ali je hvala Bogu živ i to je jedino važno u ovom trenutku. Stan nije naš, podstanari smo i nemamo gde da odemo sa decom- kaže Danica.

Danica u jednoj od poseta ugroženim porodicama

Porodici Petrović izgorelo je kompletno pokućstvo, sve im je potrebno. Preko svog udruženja „Mi pomažemo, priključite se i vi“, Danica već godinama pomaže socijalno ugroženim porodicama, bolesnoj deci, starima i nemoćnima. Obezbedila je do sada na hiljade paketa pomoći, mnogima pomogla da dođu do krova nad glavom. Sada je njenoj porodici potrebno bukvalno sve, od krova nad glavom pa nadalje.

Sokolsko društvo Kruševac poziva sve ljude dobre volje da 1. februara u 20 časova dođu u  Play caffe, na humanitarnu žurku za pomoć Danici Dimitrijević Petrović.

Svi koji žele i mogu da pomognu, novac mogu uplatiti i na žiro račun 150-7701002678431-38, Direktna banka.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *