Besplatan aerobik i fitnes za Kruševljanke

Uz moto:“Budi zdrav, vežbaj sa nama“, u organizaciji Sportskog saveza grada Kruševca, u subotu 7. oktobra održaće se sportsko-rekreativni program namenjen našim sugrađankama.

Reč je o akciji koju Sportski savez Srbije već nekoliko godina oragnizuje na teritoriji cele zemlje. Iako smo članovi asocijacije, Kruševac se tek ove godine priključio jer nismo imali dovoljno osoba koje su bile zainteresovane da budu instruktori u projektu u kojem je sve besplatno. Sada imamo sportske radnike koji su prošli edukaciju i spremni smo da startujemo u subotu– kaže Aleksandar Nikolić, profesor fizičke kulture i tehnički sekretar gradskog saveza.

Za početak vežbe će se izvoditi u prostorijama udruženja „FIT BODY LINE“, koje je istovremeno i partner na lokalu. Za početak, očekuje se od 30 do 50 učesnica.

Ograničenja nema. Ukoliko bude većeg interesovanja treninge ćemo organizovati u Hali sportova ili nekoj školskoj fiskulturnoj sali. Trudili smo se da program vežbanja bude prilagođen ženama, što znači aerobik i fitnes. U ovom trenutku ne znamo njhove fizičke sposobnosti, pa ćemo početi sa umereno uvodnim vežbama koje će kontrolisati instruktor Aleksandar Mitić ističe naš sagovornik.

Prema rečima Nikolića, vežbe će se u početku održavati dva puta mesečno, od novembra biće uveden i jedan termin vikendom, a kasnije verovatno i više.

Foto: Pixabay

N.N.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *