Besplatan prostor za sve- za bolji kvalitet života u Ćićevcu

Inicijativu da lokalna samouprava obezbedi funkcinalni prostor namenjen svim građanima i udruženjima u ćićevačkom kraju, Udruženje „Okular“ pokrenulo je u parnerstvu sa više od deset udruženja sa teritorije te opštine. Prostor bi bio besplatan, a osim za druženja, služio bi i za organizovanje raznih manifestacija, događaja, izložbi, edukativnih radionica…Prikupljanje potpisa podrške je u toku.

Ovaj sjajan i zdrav koncept za zajedniči rad i delovanje, Okular je osmislio pre svega kao podršku deci i mladima, da vreme provedeno uz telefone i interent, zamene druženjem uživo sa svojim prijateljima.

Kako opština Ćićevac ima bogatu tradiciju i kulturu, ideja je i da se jedan takav prostor iskoristi da se te vrednosti sačuvaju i prenesu na mlađe generacije, kroz razne manifestacije, izložbe, događaje.

Prostor bi bio namenjen za razne edukacije, gde bi kroz radionice i predavanja koje bi držali uspešni građani i građanke opštine Ćićevac, mladi sticali znanja i veštine koje će im pomoći u pronalaženju posla ili pokretanju sopstvenog biznisa.

Obrazlažući značaj postojanja jednog takvog prostora, u Okularu navode i međugeneracijsku saradnju koja bi mogla da se razvija na tim okupljanjima, a tako što bi građani svih generacija dobili priliku da podele svoja znanja i iskustva. To bi, mišljenja su u ovom udruženju, doprinelo opštem napretku i kvalitetu života u opštini Ćićevac.

Građani/ke potpisuju peticiju

-Građani potpisuju podršku za donošenje Odluke o nameni prostora (od 30 do 80 kvadrata sa upotrebom toaleta) koji bi bio dostupan svim građanima opštine Ćićevac za druženje, edukaciju i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Potrebna nam je jasna i nedvosmislena Odluka (dokument) da prostor koji je odabrala Opštinska uprava, a zahteva minimum standarda za nesmetano korišćenje, mogu da koriste sva udruženja i svi građani opštine Ćićevac kad god im je potreban za svoje aktivnosti- navode u Okularu.

Svi koji podržavaju ovu inicijativu, potpis podrške mogu da daju na akcijama koje će se u gradu organizovati tokom celog leta, ali i svakog radnog dana u prostorijama udruženja Okular, pored Autobuske stanice u Ćićevcu.

1 Comment

  1. Sjajna inicijativa Okulara. Nadam se da će biti uspešna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *