Besplatan kamp za vršnjačke edukatorke- prijavite se!

Alternativni centar za devojke (ACD) poziva sve zainteresovane devojke starosti od 16 do 25 godina da se prijave za učešće na Kampu za vršnajčke eduaktorke koji će biti organizovan u Vrnjačkoj Banji, u periodu od 28. do 31. jula ove godine. Prijave su otvorene do 14. jula.

Poziv je otvoren za sve devojke koje žive na teritoriji Rasinskog okruga, a interesuju ih ženska i omladinska prava, žele da se društveno angažuju u rešavanju izazova sa kojima se mladi suočavaju, te da upoznaju druge mlade devojke koje slično razmišljaju.

Od potencijalnih učesnica očekuje se posvećenost i želja za učenjem, kreativnost, odgovornsot i inicijativa, a učešće na kampu omogućiće im sa nauče više o ženskim pravima, rodnim stereotipima i prevenciji nasilja u partnerskim odnosima, da nauče da vode vršnjačke radionice o prevenciji rodno zasnovanog i digitalnog nasilja, te da postanu vršnjačke edukatorke i da dobiju priliku za nova iskustva i učešće u programima neformalnog obrazovanja za mlade u Srbiji i regionu.

Devojke zainteresovane za učešće mogu da se prijave klikom na link https://forms.gle/byN1dR6cPanbAzhq5 , a iz ACD ih pozivaju da budu kreativne u pisanju motivaocionog pisma, uz napomenu da će se vidno uložen trud posebno ceniti.

Za osobe mlađe od 18 godina, za učešće na Kampu neophodna je saglasnost roditelja/staratelja u pisanoj formi koju će organizatorke dostaviti odabranim učesnicama.

Troškovi smeštaja, puta, hrane i predavanja obezbeđuje Alternativi centar za devojke uz podršku Rekonstrukcije Ženski fond, Equality fonda i Global Fund for Women.

Sva dodatna pitanja mogu se poslati na mejl  alternativniczd@gmail.com , sa naslovom “Vršnjačka edukacija”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *