„ASKA – Igra za život“ ponovo pred publikom

Nakon premijere odigrane 2. marta, predstava „ASKA – Igra za život” večeras, 9. marta, ponovo je pored publikom u Kruševcu.

Predstavu je pripremila kruševačka neformalna dramska grupa „Kulturociklin“. Reč je, kako navode, o novom čitanju dela “Aska i vuk” Ive Andrića, koje je zasnovano na metodologiji Teatra u obrazovanju i plesa/poKreta, a desetoro mladih od novembra istražuje kako u kulturi koja nam oduzima telo i glas ostati autentičan.

Umetnička voditeljka “Kulturociklina” Sandra Maksimović potpisuje umetničko pedagoški rad i režiju predstave, a igraju Iva Mitrović, Ivan Dimitrijević, Lara Anđelković, Nikola Mitrović, Nađa Petrović, Jana Jeftović, Lara Vukićević, Martin Tomić, Ana Mihajlović, Lena Đurić.

Rad na predstavi podržali su Kulturni centar Kruševac i Fabrika umetnosti, a projekat je sproveden uz podršku kompanije DM. Predstava se igra u 19 časova u Beloj Sali Kulturnog centra Kruševac.

Podsetimo da je „Kulturociklin“ u decembru prošle godine obeležio šest godina postojanja, tokom kojih je iznedriobrojne predstave, projekte, umetnike,  mlade koji sagledavaju svet oko sebe i koji utiču na kreiranje svog okruženja.

Tokom prethodnih godina „Kulturociklin“ je učestvovao na više od dvadeset festivala, sa kojih nosi više od četrdeset nagrada, među kojima mnogo međunarodnih, poput nagrada sa Juventafesta, Intefa, Dopsa, Majskih igara, Mater Terra.

J.B.

Foto: Kulturociklin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *