„Aska igra za život“ kao završni segment TIN festa

Poklon predstavom „Aska igra za život“, koju su pripremili članovi dramskog studija Kulturnog centra Fabrika umetnosti i Kulturociklin, večeras (31. maja) će svečano biti završen 17. TIN fest. Reč je o specifičnom igrokazu  po motivima Andrićeve pripovetke “Aska i vuk”, koji je, kako autori navode, zasnovan na metodologiji Teatra u obrazovanju i plesa.

U nastavku programa, koji počinje u 20 časova u Beloj sali KCK-a, biće dodeljene nagrade najboljim predstavama i pojedincima po oceni stručnog žirija.

Inače, tokom proteklih devet dana, u takmičarskom programu pruikazano je sedam predstava.

Na otvaranju, glumačko umeće prikazali su članovi dramske sekcije Hemijsko-tehnološke škole koji su izveli Nušićev komad “Dr”. Usledila je predstava “Suze su OK” učenika Ekonomsko-trgovinske škole po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović te drama Dušana Kovačevića “Šta je to u ljudskom biću što ga vodi prema piću”, koju su pripremili štićenici Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu.

Svima dobro poznata “Gospođa ministarka” bila je adut Gimnazije “Sava Šumanović” iz Šida, dok je “Zla žena” Jovana Sterije Popovića obeležila nastup učenika Medicinske škole. Kruševački gimnazijalci okušali su se adaptacijom tekstova Ane Vukajlović “Kad srce uzme stvar u svoje ruke”, a poslednji su nastupili đaci Politehničke škole “Milutin Milanković” predstavom “Mila, glumica dvadesetprvog veka”.

N.N.

Foto: Kulturni centar Kruševac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *