Anketa: Koliko je akcija „Bolja cena“ relaksirala vaš kućni budžet?

market, odjek.rs

Među proizvodima koji su pojeftinili u okviru akcije „Bolja cena- cena za narod“ su osnovne životne namirnice, sredstva za ličnu higijenu i kućna hemija. Nakon nepune tri nedelje od prvih sniženja u okviru te akcije, pitali smo sugrađane/ke da li kupuju te proizvode, koliko su uštedeli, odnosno, da li im je sada veća kupovna moć?

U razgovoru sa građanima/kama stiče se utisak da im „Bolja cena“ uglavnom ne privlači pažnju. Kažu da već godinama unazad većinu proizvoda uglavnom i kupuju na akcijama, da samo tako mogu bilo šta i da kupe, te da su te akcije često mnogo povoljnije od „Bolje cene“.

Miroslav S. kaže da u marketima kupuje iskuljučivo proizvode na sniženju, te da ova akcija nije ništa posebno.

-Primanja su mi takva da jedino ako kupujem na sniženju, mogu da se prehranim do kraja meseca. „Lovim“ akcije i artikle pred istek roka, one su još jeftinije i ništa im ne fali. Marketi inače imaju nedeljne akcije i ne vidim u čemu je ova posebna. Zaluđivanje naroda, ništa drugo.

Da ništa od ponuđenog iz asortimana „Bolja cena“ do sada nije kupila, navodi Snežana J.

Kupujem proizvode na akciji, ali od ovih što se prodaju u okviru akcije „Bolja cena“, nisam nijedan. Ne bojkotujem, ali nisam. Jedino što nikada ne bih kupila je ta jeftina salama, pitam se šta li u njoj kad toliko košta? Meso sigurno nije.

Akciju „Bolja cena“ sugrađanka Dobrila N. vidi kao sramotnu.

Jogurt snižen na 134 dinara?! Pa taj isti jogurt je krajem prošle godine koštao ispod 100 dinara. A moja plata ništa nije veća nego tada. I gde je tu moja ušteda? Cene podivljale, iz meseca u mesec za isti novac kesa mi je sve praznija kad izađem iz prodavnice. I sad će kupovna moć da mi poraste ako kupim salamu za 200 i nešto dinara? Ma sramota.

Darko Đ. Ne kaže da mu ova akcija nije relaksirala kućni budžet, da inače ne kupuje nešto samo zato što je akciji.

-Ja u market dolazim sa spiskom. Primanja mi ne dozvoljavaju da se rasipam, hoću da kupim proizvod na akciji, ali samo onda kada je na mom spisku i kada je to nešto što inače jede koja porodica. Svojoj deci ni pre nisam kupovao jeftine salame, ne smem ni da pomislim šta je u njima i koliko su štetne. Bolje mi je da kupim manju količinu nečega a da znam da je kvalitet.

U pokušaju da od trgovaca čujemo koliko se kupuju proizvodi koji su obeleženi sa „Bolja cena“ i šta se najviše kupuje, dobili smo odgovor da im je zabranjeno da komentarišu.

-Ne smemo da dajemo izjave, zabranili nam. Svašta ljudi ovde kažu kad dođu ispred vitrine sa suhomesnatim proizvoda. Provociraju. Pitaju da li smo piliće samleli sa sve perjem. Otkud mi znamo, nismo mi pravili te salame.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *