AKC Gnezdo:„Lutke na koncu“ u spomen na KUD”Idijoti”

Beogradski muzički trio “Lutke na koncu” nastupiće u sutra (8. marta), u Alternativnom kulturnom centru “Gnezdo”, u 21 sat. Cilj koncerta je da se sa Kruševljanima podsete najvećih hitova KUD-a “Idijoti”, kao i da se punk himne koje su zauvek obeležile našu muzičku scenu zaštite od zaborava.

Prema rečima organizatora “Lutke na koncu” nastale su “iz poštovanja, nostalgije i najvećeg divljenja prema kultnom pulskom bendu koji je uticao na razvoj naše punk scene i supkulture”, odnosno skup normi, sastava vrednosti i obrazaca ponašanja, koje razlikuju jednu grupu ljudi od kulture  šire zajednice kojoj pripadaju.

Ovaj po mnogo čemu avangardi bend čine Vladan Vasiljević, Vuk Pavlović i Dejan Milojević. Iza sebe beleže više od stotinu uspešnih nastupa po čitavom regionu, od Zagreba, Pule, Rijeke, Splita, preko Novog Sada, Beograda, Niša, Nikšića I Sarajeva.

Iz “Gnezda” napominju da je broj karata ograničen. Trenutno se prodaju po ceni od 600 dinara, dok će na dan koncerta ulaznica koštati 800 dinara.

N.N.

Foto: AKC Gnezdo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *