AKC “Gnezdo“: Mentorski program za razvoj projekata

U Alternativnom kulturnom centru “Gnezdo” u Kruševcu, tokom decembra, biće organizovan mentorski program za razvoj projekata u okviru programa Kreativna Evropa.

Reč je o trodnevnom kursu koji će biti održan tokom tri subote u decembru sa ciljem da se unaprede kapaciteti organizacija iz tog regiona za međunarodnu kulturnu saradnju i učešće u projektima u okviru programa Kreativna Evropa.

Prve subote, 9. decembra, u saradnji sa Deskom iz Slovenije, gostujuća predavačica biće Mateja Lazar specijalistkinja za međunarodnu saradnju u domenu kulture. Sledeći termin je 16. decembra kada će sa polaznicima će raditi menadžerka u kulturi Sara Maćado, predstavnica Deska Kreativna Evropa iz Portugala. U završnom segmentu programa, 23. decembra, Jelle Burggraaff iz Holandije predstaviće prisutnima programe mobilnosti, kao i svoje petnaestogodišnje iskustvo u internacionalnim projektima iz domena kulture.

Gosti će predstaviti uspešne projektne organizacije iz svojih država i sa polaznicima će raditi na razvoju partnerstava između organizacija i institucija kulture iz Srbije i njihovih država.

Očekuje se učešće organizacija iz više okruga, a rok za prijavu je 4. decembar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *