AKC Gnezdo: Letnja scena na plaži Rasine!

gnezdo letnja scena, odjek.rs

Na letnjoj sceni na otvorenom koju Alternativni kulturni centar Gnezdo organizuje 14. jula, u završnici četvrtog Međunarodnog volonterskog kampa, posetioci će na obali reke Rasine moći da uživaju u zanimljivim programima. Ulaz je slobodan.

Letnja scena biće otvorena u 18 časova, kada će o svojim iskustvima sa putovanja po svetu sa malo novca govoriti Arsenije Krsmanović, mladić koji je na ovakav način pet i po godina putovao po Južnoj Americi. Sat kasnije nastupiće pevači ansambl hora „Biser“, a nastup će biti praćen humanitarnom izložbom radova Udruženja „Osmeh na dlanu“. U 20 časova počinje predstava „Virus“ koja se bavi problemima osoba obolelih od HIV-a, kroz koju će veliku ulogu imati i bend koji će svirati uživo.

Repertoar letnje scene za 14.juli :

Petak (14. jul), 18 časova:

Predavanje “Backpacking” kako putovati svetom sa malo novca
Šta je to backpacking i zašto je bitno da mladi ljudi putuju širom sveta? Koliko vam je novca potrebno za takav put i kako doći do njega? Kako planirati troškove tokom puta i na koji način ekonomisati? Da li je ovakvo putovanje bezbedno? Kad i kako doneti odluku i kako istu saopštiti roditeljima?
O ovim i mnogim drugim pitanjima pričamo sa Arsenom Krsmanovićem koji je na ovakav način pet i po godina putovao po Južnoj Americi.
Proverite i njegov kanal: https://www.youtube.com/@analogninomad

Petak (14.jul) 19 časova:

Nastup pevačkog ansamla hora “Biser”. Ovaj pevački ansambl interpretira izvornu, narodnu muziku, kao i muziku drugih žanrova: duhovnu, starogradsku i evergrin. U prethodnih 19 godina ansambl „BISER” učestvovao je na mnogim kulturnim manifestacijama u Kruševcu i okolini, kao i na Folklornim manifestacijama i festivalima u zemljama u okruženju.
Udruženje se zalaže za očuvanje etno muzike, negovanje kulturne baštine i tradicije i za rad na afirmaciji srpske narodne muzike.
https://www.facebook.com/hor.biser
Nastup će biti praćen humanitarnom izloćbom radova sa radionica koje su napravili članovi Udruženja za pomoć i unapredjenje položaja dece i mladih sa posebnim potrebama “Osmeh na dlanu” Krusevac u partnerstvu sa Udruženjem za pomoć osobama sa autizmom Krusevac po projektima “Čarobna basta boja” i “Šetnja po slovima od A do S”.

Petak (14.jul), 20 časova:

 Predstava “Virus” u produkciji Velikogradištanske gitarijade se bavi osnovnim problemima osoba koje su obolele od HIV virusa ali u edukativnom delu i o svim drugim marginalizovanim grupama, po najrazličitijim osnovama. Bavi se problemom predrasuda i stereotipa. Ova predstava na prvo mesto stavlja porodicu kao temelj društva. “VIRUS” deluje na buđenje empatije, promoviše vrednosti zajedništva, saživata, podstiče na razmišljanje o pomoći svakom kome je pomoć potrebna. Atraktivnost je što kroz predstavu svoju veliku ulogu ima i Bend koji uživo svira.
Na ovaj način promoviše se Velikogradištanska gitarijada i podstiču neafirmisani bendovi da se prijave i pošalju svoje demo snimke na gitarijadu. Ovo gostovanje je podržala Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije kroz festival “Na sopstveni pogon”.
https://www.facebook.com/GitarijadaVelikoGradiste
nakon predstave sviraju mladi kruševački bendovi BALTAZARI i PROBEMOVI!!
https://www.facebook.com/baltazariofficialpage
https://www.instagram.com/problemovi/

U slučaju kišovitog i nestabilnog vremena, ACK Gnezdo zadržava pravo izmene programa i premeštanja u zatvoreno.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *