AKC „Gnezdo“: Danas otvaranje izložbe „Roditelji na poslu“

Izložba dečijih crteža „Roditelji na poslu“ biće održana danas (14.oktobra) sa početkom u 17 časova, u prostorijama Alternativnog kulturnog centra „Gnezdo“.

Izložbu organizuje neformalna grupa mladih „Gumari“, kao nastavak nastavak likovnog konkursa za decu radnika u fabrici Goodyear na temu “Roditelji na poslu”.

Prema rečima organizatora, cilj izložbe je da se skrene pažnja da kvalitet života zavisi od njegove ispunjenosti i načina na koji trošimo svoje slobodno vreme.

– Kulturne potrebe su prve koje budu skrajnute kada se radi po smenama i težak posao i one nisu toliko vidljive na prvi pogled. Međutim, verujemo da je jako značajno da i našoj deci omogućimo da se izraze i oprobaju u umetnosti i imaju dodira sa nečim drugačijim. Tema je namerno izabrana da se odnosi na posao roditelja, kako bi otvorila prostor za razgovor između dece i roditelja o ovom bitnom segmentu života. Nadamo se da će i roditelji moći da shvate gledajući dečije radove kako ih deca vide, kao i kako se osećaju i da li im fale roditelji dok su na poslu– navode organizatori.

Izložba se organizuje u okviru programa „Šta nam teško“ i uz podršku Ministarstva turizma i omladine. Učešće u organizaciji akcije uzeo je i Sindikat Nezavisnost iz fabrike Goodyear.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *