Đorđe Nedeljković: Karate me čini srećnim!

Već nedeljama sportska javnost u Kruševcu s poštovanjem prepričava uspehe mladih kruševačkih karatista na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Portugaliji. Jedan od onih čije se ime izgovara uz respekt je i Đorđe Nedeljković, osvajač srebrne medalje u katama i bronze u timskom nastupu. Ovaj sedamnaestogodišnji Kruševljanin ne skriva da je ponosan i srećan zbog rezultata koje je ostvario, utoliko više što je svoj talenat oprobao u još nekoliko sportova.

Takmičanje je bilo jako, konkurencija ogromna, a sam nastup bio je fizički veoma naporan. Ova medalja je najbolji dokaz da pravi trud, odricanje i treninzi, na kraju donesu zaslužene rezultate. Do sada sam nekoliko puta učestvovao na međunarodnim takmičanjima za mlađe kategorije, i izdvojio bi takmičanje u Nemačkoj u Bohum 2015. na kojem sam osvojio zlatnu i srebrnu medalju. Nakon toga nastupio sam na Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj 2022. godine na kojem sam sa kata timom zauzeo 5. mesto, ostavši bez medalje za 0.1 promil poena. Napomenuo bih i Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj 2023. godine na kojem sam, sa istim timom sa prethodnog šampionata, osvojio prvo mesto– kaže Đorđe.

Naredno takmičenje na kojem će nastupiti kruševački karatisti je Evropski kup u Mađarskoj. Pripreme već sada teku uz budni nadzor trenera Marka Tomića za koga Đorđe kaže da je možda i najzaslužniji za njegov napredak.

Pored toga što vrhunski trenira sa nama, neopisivo je koliko nas lepim rečima ohrabri i stimuliše pre odlaska na zagrevanje za nastup. Posebnu zahvalnost dugujem Biljani Terzić Jovanović, osobi koja me je podstakla da se vratim u salu, i što je verovala u mene kada ni sam nisam verovao. Izdvojio bih još jednu osobu koja mi je za veoma kratak period dala neopisivu podršku i učinila da pre svega postanem bolji čovek. Njeno ime neću otkriti ali imam da joj kažem samo jedno: Silo, hvala ti – poručuje on.

Uz podršku porodice Đorđe je prvi put prisustvovao treningu kada je imao samo četiri godine. U davnim počecima upamtio je samo kada je stao na tatami podlogu, što je označila životni put ovog dečaka kojim korača, danas kao kadet, a uskoro i kao junior.

Karate sam izabrao jer nije kao ostali sportovi. Ima nešto posebno u njemu što ne mogu da objasnim, a što me čini srećnim. Pomaže mi da izgradim sebe kao osobu, napredujem na drugim životnim poljima, i da se suprostavim bilo kom problemu – ističe Đorđe Nedeljković, dvostruki osvajač medalja sa prvenstva u Portugaliji.

N.N.

Foto: privatna arhiva

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su *