Još jedan protest „Kruševac protiv nasilja“

protesti, odjek.rs

Stotinak Kruševljana okupilo se večeras na Trgu glumaca, odakle su krenuli u protestnu šetnju, šestu po redu u tom gradu.

Demonstranti  su prošetali glavnom gradskom ulicom, do Spomenika kosovskim junacima, odakle su nastavili do Trga Kosturnice i nazad na Trg glumaca.

Učesnici protesta navode da su razlozi okupljanja ostali isti, odnosno, njihovi zahtevi su da podnesu ostavke ministar policije, direktor Bezbednosno informativne agencije, da bude smenjeno rukovodstvo RTS-a i članovi REM-a, da se oduzmu nacionalne frekvencije televizijama „Pink“ i „Hepi“, ukinu rijaliti i drugi programi koji promovišu nasilje i kič, ugase tabloidi koji propagiraju nasilje i krše novinarski kodeks.

To što ih je večeras bilo manje nego na prethodnim protestima, objašnjavaju time da su mnogi sugrađani/ke trenutno na godišnjim odmorima.

Biće nas mnogo više čim se bude završila sezona godišnjih odmora, to je sigurno, kao što je sigurno da nećemo odustati sve dok se naši zahtevi ne ispune- poručili su učesnici protesta. 

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *