Ovo je fantastičan recept, idealan za slavsku trpezu. Ove korpice spajaju hrskavo testo i bogat, pun ukus nadeva. Svojim izgledom i ukusom oduševljavaju svakog gosta. Jedino što nije baš brza priprema korpica, ali to rešavam tako što korpice pečem nekoliko dana ranije i odložim ih u metalne kutije. Fil napravim dan ranije i korpice punim dan pred služenje ili na dan služenja.
Za korpice:
250 g brašna
kašičica praška za pecivo
pola kašičice soli
jaje
kašika kisele pavlake
100 g masti ili margarina
Umutiti mast, jaje, pavlaku i postepeno dodavati brašno, prašak za pecivo, so i umesiti glatko testo. Testo zamotati u providnu foliju i ostaviti u frižider na najmanje sat vremena. Praviti male kuglice i utisnuti u metalne modle za korpice. Peći 15 minuta na 180 stepeni.
Ohlađene korpice puniti nadevom.
Fil:
200 g feta sira
50 g čajne kobasice
50 g pečenog susama
3-4 kisela krastavčića
Izgnječiti feta sira, dodati sitno seckanu čajnu, pečeni susam i sitno seckane krastavčiće. Vaš fil je spreman.
Za dekoraciju možetete koristiti prepečeni susam ili rendani kačkavalj i zrna nara i dodati po koji listić peršuna.
Marijana Kropf







