Slane korpice punjene sirom i čajnom, idealne za slavsku trpezu

Ovo je fantastičan recept, idealan za slavsku trpezu. Ove korpice spajaju hrskavo testo i bogat, pun ukus nadeva. Svojim izgledom  i ukusom oduševljavaju svakog gosta. Jedino što nije baš brza priprema korpica, ali to rešavam tako što korpice pečem nekoliko dana ranije i odložim ih u metalne kutije. Fil napravim dan ranije i korpice punim dan pred služenje ili na dan služenja.

Za korpice:

250 g brašna

kašičica praška za pecivo

pola kašičice soli

jaje

kašika kisele pavlake

100 g masti ili margarina

Umutiti mast, jaje, pavlaku i postepeno dodavati brašno, prašak za pecivo, so i umesiti glatko testo. Testo zamotati u providnu foliju i ostaviti u frižider na najmanje sat vremena. Praviti male kuglice i utisnuti u metalne  modle za korpice. Peći 15 minuta na 180 stepeni.

Ohlađene korpice puniti nadevom.

Fil:

200 g feta sira

50 g čajne kobasice

50 g pečenog susama

3-4 kisela krastavčića

Izgnječiti feta sira, dodati sitno seckanu čajnu, pečeni susam i sitno seckane krastavčiće. Vaš fil je spreman.

Za dekoraciju možetete koristiti prepečeni susam ili rendani kačkavalj i zrna nara i dodati po koji listić peršuna.

Marijana Kropf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *