Odavno sam čula za ovaj recept, ali dosta vremena je trebalo da prođe, a da on dođe na red da ga isprobam. Od kada sam to učinila, retko koje naše slavlje prođe bez ovog rolata. Uvek uspe, savršenog je ukusa, mogu se kombinovati sastojci. Uvek bude drugačiji, a savršen!
Potrebno za jedan rolat:
½ pakovanja kora za pitu
4 jaja
200 ml jogurta
150 ml ulja
kašičica soli
150 gr sitnog sira
malo susama i semenki po želji
Fil:
čaša kisele pavlake
200 gr krem sira
150 gr šunke
Priprema:
Umutiti jaja, dodati jogurt, ulje, so i na kraju sitan sir.
Pripremiti veliki pleh od rerne, staviti papir za pečenje, staviti prvu koru i premazati filom, sledeću i tako redom devet kora. Na poslednju koru staviti fil i posuti susamom ili semenkama, po želji. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Pečenu koru izvaditi iz rerne i preko kore staviti vlažnu krpu i umotati rolat tako da papir bude sa unutrašnje strane i ostaviti da se ohladi.
Razmotati rolat i unutrašnju stranu namazati ½ mešavinom pavlake ili krem sira, preko poređati kolutove šunke pa ponoviti fil sa pavlakom. Uviti čvrsto rolat, umotati u foliju i ostaviti na hlađenje. U fil od pavlake možete dodati rendani kačkavalj, ajvar ili krastavčiće.
Sutradan iseći i poslužiti.
Prijatno!
Marjana Kropf