Napravite ga jednom i stalno mu se vraćate – Slani rolat od gotovih kora

Odavno sam čula za ovaj recept, ali dosta vremena je trebalo da prođe, a da on dođe na red da ga isprobam. Od kada sam to učinila, retko koje naše slavlje prođe bez ovog rolata. Uvek uspe, savršenog je ukusa, mogu se kombinovati sastojci. Uvek bude drugačiji, a savršen!

Potrebno za jedan rolat:

½ pakovanja kora za pitu

4 jaja

200 ml jogurta

150 ml ulja

kašičica soli

150 gr sitnog sira

malo susama i semenki po želji

Fil:

čaša kisele pavlake

200 gr krem sira

150 gr šunke

Priprema:

Umutiti jaja, dodati jogurt, ulje, so i na kraju sitan sir.

Pripremiti veliki pleh od rerne, staviti papir za pečenje, staviti  prvu koru i premazati filom, sledeću i tako redom devet kora. Na poslednju koru staviti fil i posuti susamom ili semenkama, po želji. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Pečenu koru izvaditi iz rerne i preko kore staviti vlažnu krpu i umotati rolat tako da papir bude sa unutrašnje strane i ostaviti da se ohladi.

Razmotati rolat i unutrašnju stranu namazati ½ mešavinom pavlake ili krem sira, preko poređati kolutove šunke pa ponoviti fil sa pavlakom. Uviti čvrsto rolat, umotati u foliju i ostaviti na hlađenje. U fil od pavlake možete dodati rendani kačkavalj, ajvar ili krastavčiće.

Sutradan iseći i poslužiti.

Prijatno!

Marjana Kropf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *