„Crna ovca“ uskoro stiže i u Kruševac

Sladoledžinica „Crna ovca“, prepoznatljiva po zanatskim sladoledima od pravih sirovina, širokom spektru ukusa i neobičnim kombinacima, do kraja ovog meseca dobiće svoje prodajno mesto i u Kruševcu, na adresi Trg fontana 10.

Nakon Beograda, Novog Sada, Valjeva i Zagreba, „Crna ovca“ stiže i u naš grad. Iako nisu „jurili“ medijsku pažnju, mediji su pronašli njih, kako bi zadovoljili znatiželju Kruševljana koji su već načuli nešto i zanimaju ih detalji.     

Crna Ovca je nastala, pre svega, iz ljubavi prema dobroj hrani. Prvu radnju smo otvorili smo 2015. godine u Beogradu na Dorćolu. Od tada smo proširili naše prisustvo na više lokacija, uključujući Beograd, Novi Sad, Valjevo i Zagreb, a naši kupci su tokom ovih 10 godina imali prilike da probaju skoro 200 različitih ukusa– kaže Ivana Žunjić iz „Crne ovce“.

Kako objašnjavaju, sladoled prave od početka, bez korišćenja unapred pripremljenih baza, smeša, aroma i veštačkih ukusa. Svi sastojci se pažljivo biraju kako bi se postigao bogat i autentičan ukus. Sladoled prave, kako kažu, svakog dana, u količinama koje zadovoljavaju dnevne potrebe, kako bi do mušterija stigao svež i kvalitetan proizvod: 

U našoj ponudi se nalazi širok spektar ukusa, od klasičnih poput vanile, čokolade i maline, do neobičnih kombinacija kao što su sladoled od susama i kafe sa čokoladiziranim zrncima kafe, bela čokolada sa jagodama u balzamiku, krema maskarpone sa keksom od badema i lešnika i još mnogi. Naše kupce ohrabrujemo da probaju, eksperimentišu i istražuju ove neobične kombinacije, a mi nastavljamo da smišljamo nove- poručuju iz ove sladoledžinice.

Na kraju, zanimalo nas je zašto baš naziv „Crna ovca“:

Negde tokom 2012. godine, sedeli smo na ulici u nekom gradu u Italiji i dok smo jeli sladoled pomislili smo kako je to posao u kome se uživa. Posle tri godine istraživanja, učenja, analiziranja i previše pojedenog sladoleda počeli smo da pravimo naš u Kralja Petra 58. U početku smo se osećali kao crne ovce i do danas se taj osećaj nije izgubio, niti će, sve dok zajedno sa svojim zaposlenima radimo na pravljenju što boljeg sladoleda i širenju ideje o lepoj atmosferi, saradnji, prijateljstvu i zdravom radnom okruženju. U međuvremenu smo sebe ubedili da u svemu tome i uživamo.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *