Posno medeno srce – Ukusan, brz i jeftin kolač

Medeno srce je kolač koji možete napraviti brzo, od sastojaka koje već imate u kući. Jednostavno, ukusno, a za pripremu vam treba svega nekoliko minuta. Dok se peče kolač kućom se širi predivan miris od koga vam krene voda na usta. Ovaj recept sam zapisla još pre trideset godina u svoju prvu svesku sa receptima. To je biojedan od prvih kolača koje sam naučila da pravim, možda mi je baš zato poseban. Moja deca ga obožavaju tako da ga jako često spremam i kad ne postimo. Obavezno probajte!

Potrebno je:

2 čaše brašna (od 2 dl)

čaša šećera (u poslednje vreme koristim smeđi šećer)

kašičica sode bikarbone

puna kašičica cimeta  

2 kašičice kakaoa

časa vode

½ čaše ulja

3 pune kašike džema po želji + 3 kašike džema za premazivanje

100g posne crne čokolade i malo ulja

Priprema:

Sve suve satojke pomešajte, dodajte vodu i ulje i na kraju džem. Kada ste smesu sjedinili sipajte je u podmazan i brašnom posut kalup za pečenje. Pecite 30-35minuta na 180 stepeni. Pečen i još topao kolač premažite džemom i ostavite da se malo prohladi. Preliti otopljenom čokoladom u koju ste dodali dve kašike ulja.

Prijatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *