Pljeskavice od tikvica – Svi ih vole, spremaju se brzo i lako

Ove pljeskavice vole i oni koji nisu preveliki ljubitelji tikvica, a ljubitelji tikvica ga obožavaju. Spadam u one koji obožavaju tikvice, a ako ste u potrazi za jednostavnim i ukusnim obrokom  za koji nije potrebno izdvojiti ni puno novca ni puno vremena, a okupiće celu porodicu za , upravo je pred vama!

Recept sam dobila od svoje snaje Ankice i odmah je postao omiljen među mojim ukućanima. Srećom, sada se tikvice mogu pronaći tokom cele godine, pa ovaj ručak rado spremam i van sezone.

Potrebno je:

2 tikvice srednje veličine

kašičica soli

2 jaja

100 g glatkog brašna

50 g parmezana

100-150 g kačkavalja ili mocarele

manja glavica crnog luka ili dva tri struka mladog luka

1-2 čena belog luka

4 kašike maslinovog ulja

začinsko bilje po ukusu

ulje za prženje

Priprema:

Tikvice izrendati, posoliti i ostaviti da odstoje da puste vodu -15-20 minuta. Za to vreme izmešati jaja, brašno, crni luk sitno isečen i usitnjen beli luk, parmezan,  izrendani kačkavalj (najbolje neki koji se dobro topi), maslinovo ulje, malo soli i bibera. Tikvice  ocediti od vode koju su pustile i dodati u smesu od jaja. U ovu smesu možete dodati dve kašičice vlašca ili neko drugo začinsko bilje po ukusu.

Vaditi kašikom i pržiti na vrućem ulju. Paziti da ulje ne bude previše zagrejano.

Prijatno!

Marijana Kropf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *