Kruševac obeležava Dan oslobođenja

Dan oslobođenja Kruševca, 14. oktobar, gradski zvaničnici započeli su polaganjem venaca i cveća na značajne spomenike, kulturne institucije danas otvaraju besplatno svoja vrata za sugrađane, a od 18 časova, u Kruševačkom pozorištu biće upriličena svečana akademija.

Gradski zvaničnici jutros su položili vence i cveće na Spomenik ruskom vojniku u Lazarici, potom na humke na Slobodištu, na Spomenik palim pripadnicima vojske, policije i rezervnog sastava 1991-1999. godine, Spomenik stradalima u ratovima od 1912 -1918. na Trgu fontana, te na Spomenik crvenoarmejcima na Rasini.

Kod stadiona „Jedinstvo“ u 10 časova biće otvoreni novi sportski tereni i dečije igralište.

Povodom Dana oslobođenja grada, Narodni muzej, Umetnička galerija i Dom Slobodište besplatno su otvorili svoja vrata za sve posetioce.

Od 18 časova u Kruševačkom pozorištu biće upriličena svečana akademija.

Sutra (15. oktobra) na Atletskom stadionu ( u slučaju kiše u Hali sportova) sa početkom u 11 i 30 časova biće organizovan Sajam sportova.

Istog dana, u Legatu Milića od Mačve, u 12 časova je otvaranje izložbe „Žene Rasinskog okruga u ratu“, a od 13 časova biće organizovan i okrugli sto „80 godina od oslobođenja Kruševca u Drugom svetskom ratu“.

U utorak (15. oktobra) u Domu sindikata ( bioskopska sala Poslovnog centra) od 18 časova biće prikazan kratak film „Drugi svetski rat“. Od  19 časova, istog dana, u Mozaik Sali Gradske uprave, je koncert violoniste Jovana Kulundžije, u pratnji pijanistkinje Nade Kulundžije.

Inače, u susret Danu oslobođenja Kruševca, održani su brojni kulturni i umetnički programi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *