Poljoprivredni sajam u Kruševcu

U Kruševcu će u subotu, 12. oktobra, na Kvantaškoj pijaci biti održan XVI poljoprivredni sajam- Kruševac 2024. Svečano otvaranje je u 10 časova.

U okviru Sajma biće održana Regionalna izložba u govedarstvu, ovčarstvu i kozarstvu, te prezentacija poljoprivredne opreme i mehanizacije, alata, stočne hrane, sredstava za prihranu, zaštitu bilja, semenske robe.

Posetioci će imati priliku da pogledaju i izložbu poljoprivrednih proizvoda, domaće radinosti, rukotvorina, ukrasnog bilja, meda, vina i rakija.

Kao i prethodnih godina, u okviru Etno kutka, biraće se najlepši slavski kolač i tradicionalno jelo, najbolje pripremljen ajvar, kotlić i najlepše uređen štand.

Posetioce Sajma očekuje i bogat kulturno umetnički program, a u 14 časova je dodela nagrada u stočarstvu, sat kasnije i u ostalim kategorijama.

Sajam poljoprivrede u Kruševcu je tradicionalna manifestacija koju organizuju nadležne službe Grada sa ovdašnjom Poljoprivredno savetodavnom i stručnom službom i Udruženjem odgajivača goveda simentalske rase.

Naslovna foto: Prošlogodišnji sajam, privatna arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *