Osam medalja u atletici za kruševačku Palestru

Sa Državnog prvenstva Specijalne Olimpijade Srbije u atletici održanog ovog vikenda u Zrenjaninu, Sportski klub „Palestra“ vratio se sa osvojenih osam medalja.

Na takmičenju je učestvovalo deset gradova širom Srbije u kojima postoje i rade sportski klubovi dece i omladine sa smetnjama u razvoju, među kojima je i kruševačke Palestra.

Atletičari Palestre, njih četvoro, osvojili su dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane medalje, u pratnji trenera Marge Kapamadžije i Mališe Vasiljević.

Prvo mesto u trčanju na 200 metara osvojio je Andrija Vukadinović, a zlatnu medalju doneo je i Rustem Tairović, u bacanju kugle.

Za skok u dalj bronzom se okitio Andrija Vukadinović, za drugo mesto u trčanju na 100 metara i bacanju kugle izborila se Marta Marković, a srebro je osvojila i Lidija Masini, u trci na 50 metara. 

U Palestri kažu da se Zrenjanin pokazao kao dobar domaćin, da su zadovoljni   rezultatima, te da se već pripremaju za predstojeće Državno prvenstvo Specijalne Olimpijade Srbije u muškoj odbojci koje će biti održano početkom oktobra u Čačku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *