Staze na groblju zatravljene, građani pitaju kada će biti pokošeno

Čitateljka koja je našoj redakciji poslala fotografije sa Novog groblja, kaže da su staze na groblju zarasle i da je otežan prilaz grobnim mestima. U Javnom komunalnom preduzeću navode da će se u  delu groblja gde je trenutno zatravljeno, košenje obaviti do kraja nedelje.

-Sa košenjem se otpočelo u martu, do sada se košeno osam puta. Na fotografijama su parcele 20 i 21, 21 je pokošena, a 20 će biti pokošena najkasnije do kraja nedelje. Trenutno je taj deo zatravljen, molimo građane za strpljenje jer imamo problem sa manjkom radne snage, a i nažalost veliki broj sahrana svakog dana– kaže Aleksandar Mitić, šef radne jedinice Pogrebne usluge.

Po planu, ovaj deo groblja biće pokušen do kraja nedelje

Uz podsećanje da je Odlukom o grobljima i sahranjivanju održavanje grobnih mesta obaveza korisnika a održavanj staza  je u nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća, Mitić navodi i to da se veliki broj grobnih mesta uopšte ne održava.

-Više od 50 odsto grobova na Novom groblju niko ne održava, mi kosimo ta grobna mesta. To nije naša obaveza ali ako to ne bismo radili, trava bi bila pola metra- navodi Mitić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *