,,U zlatnoj rosi sutona” – nova knjiga Ljiljane Tamburić

Da za poeziju nikad nije kasno svedoči i Ljiljana Tamburić koja se u sedmoj deceniji života posvetila pisanju. Napisala je više od četiri stotine pesama tokom četiri godine intenzivnog pisanja, što je više od šest stotina stranica.

Objavila je tri zbirke poezije, a četvrta zbirka, ,,U zlatnoj rosi sutona”, biće promovisana u Klubu Kulturnog centra, 7. avgusta (sreda), sa početkom od 20 časova.

,,U zlatnoj rosi sutona” nalazi se 130 pesama, među kojima je dosta onih koje su nagrađivane po pesničkim konkursima širom Srbije. Najviše ima refleksivnih (misaonih) pesama, koje najviše volim da pišem. Knjiga je štampana u januaru i sadržaj je uglavnom poznat mojim čitaocima, ali ovom promocijom želim da zaokružim priču i da prisutnim ljubiteljima poezije priredim jedno, nadam se, lepo i interesantno veče, puno lepih stihova poručila je autorka Ljiljanja Tamburić.

Pesnikinja je zahvalna prijateljima koji će na promociji govoriti njene stihove:

Da bi promocija bila uspešna, zamolila sam kolege po peru iz udruženja ,,POEZIJA SRB” da mi pomognu tako što će govoriti moje stihove. Pesme sam im podelila imajući u vidu individualne sklonosti i karaktere pojedinih pesnika. To su Milosav Đukić, Nada Gajić, Nevena Tatić Karajović, Nada Milosavljević, Dragana Marković, Miljko Šljivić i moja sestra Jadranka Krstić. Promociju će voditi Jelena Protić Petronijević, koja je pisala i recenziju, kao i Ljubodrag Obradović, urednik knjige ispred udruženja ,,POEZIJE SRB” kazala je Tamburić i najavila novu zbirku poezije koja je u pripremi

L.K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *