U Rasinskom okrugu policija već isključila skoro 550 vozača, ove nedelje pojačana kontrola!

Policija, Odjek.rs

Skoro 550 vozača je u Rasinskom  okrugu tokom prvih pet meseci ove godine policija isključila iz saobraćaja jer su vozili pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci. To je saopštila Policijska uprava Kruševac najavljujući da saobraćajna policija od 17. do 23. juna, sprovodi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja se odnosi na upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna policija Policijske uprave Kruševac je, u proteklih pet meseci ove godine isključila iz saobraćaja 462 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 83 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a 124 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu – saopštila je PU Kruševac.

Najavljeno je da će, u sklopu pomenute akcije, u petak (21. juna), širom Evrope biti realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon, kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu. Akcija se, inače, sprovodi u 31 evropskoj zemlji, a reč je o državama koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

MUP takođe, apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima, uzimajući u obzir da nam predstoje brojni muzički festivali na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca.

J.B.

Naslovna foto: FotoBaza LP/Lokal pres/Nebojša Raus (nebojsa.raus@gmail.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *