Niški bendovi na gostovanju u Gnezdu

Alternativni kulturni centar „Gnezdo“ ugostiće u subotu ( 17. avgusta) niške bendove Stop the Dial, Opproprium i Olovni vojnik. Svirka počinje u 18 časova. Cena karte je 300 dinara.

Bend “Opproprium” svira  alternativnu muziku, punk, rock, post punk, metal. Zajedno sviraju od 2021, a kao bend su počeli na nastupaju zajedno godinu kasnije, a prošle godine izdali su i prvi album “Mark of Mortus”. Trenutno rade na novoj muzici. Svirali su na raznim mestima i manifestacijama u Nišu i šire, trenutno su na turneji po Srbiji.

“Stop the Dial” petočlani je bend koji muti granice žanrova i spaja energiju muzike 2000- tih i 2010- tih u jedan unikatan paket sačinjen. Trenutno imaju samo jedan singl, sa još mnogim pesmama u planu.

Pop pank bend “Olovni Vojnik” nastao je u Vranju ali je svoje središte prebacio u Niš. Kažu da se trude da u ovo sumorno post-moderno doba, svojom muzikom izmame osmeh mladima. U duhu pop-panka, njihova muzika je vesela i govori o svakodnevnim problemima i zivotnim situacijama prosecnog tinejdzera/adolescenta.

Iz Gnezda pozivaju mlade da dođu u subotu i uživaju u dobroj muzici, navodeći i to da će se novac od prodatih karata iskoristiti za putne troškove gostujućih bendova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *