Vidovdanska akcija- prikupljena 91 jedinica krvi

U Vidovdanskoj akciji doborovoljnog davanja krvi koja se već tradicionalno organizuje u Kruševačkom pozorištu, prikupljena je 91 jedinica krvi. Među davaoci je bilo i 16-oro onih koji su prvi put dali krv.

Kruševački Crveni krst je, u saradnji sa niškim Zavodom za transfuziju krvi, uspešno organizovao još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Vidovdanska akcija je inače druga po masovnosti koju organizuje ova humanitarna organizacija, posle osmomartovske u kojoj učestvuju davaoci iz celog Rasinskog okruga.

Prema rečima Emine Todorović, sekretarke Crvenog krsta Kruševac, ovo je 26. akcija du ovoj godini, a u prethodnih 25 prikupljeno je  više od 1.800 jedinica krvi.

Naredna akcija je 4.jula u prostorijama Crvenog krsta, istog dana akcija će biti organizovana u Specijalnoj bolnici Ribarska Banja, a to kraja tog meseca planirane su još četiri.

Todorović je istakla i to da će sutra, u susret Danu grada, za svih 700 korisnika Narodne kuhinje, uz redovni obrok biti pripremlejn i dodatni, što je donacija našeg sugrađanina koji želi da ostane anoniman.

Foto: Crveni krst Kruševac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *